ଜଳଖିଆରେ ଆପଣ ଅଣ୍ଡା ଓ ବ୍ରେଡ୍ ଖାଉଛନ୍ତି କି ?

0

ବ୍ୟୁରୋ : ଅନେକ ଲୋକ ଜଳଖିଆରେ ଅଣ୍ଡା ଓ ବ୍ରେଡ୍ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । କିଛି ଲୋକ ଏହାକୁ ଏକାଠି କରି ସାଣ୍ଡୱିଚ୍ ପରି ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରୁଥିବାବେଳେ ଆଉ କିଛି ଅଲଗା ଖାଆନ୍ତି। ଅଣ୍ଡା-ବ୍ରେଡ୍ ଏକ ହାଇ କ୍ୟାଲୋରୀଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ। ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ଜଳଖିଆରେ ଅଣ୍ଡା-ବ୍ରେଡ୍ ଖାଉଥାନ୍ତି, ତେବେ ଜାଣନ୍ତୁ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କେତେ ଲାଭଦାୟକ।

ଏକ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ, ଉଭୟ ଅଣ୍ଡା ଓ ବ୍ରେଡ୍ରେ ଅଧିକ କ୍ୟାଲୋରୀ ମିଳିଥାଏ। ଏଥିରେ ୨୫୦ ରୁ ୩୫୦ କ୍ୟାଲୋରୀ ଥାଏ । ଜଳଖିଆରେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରକୁ ବହୁତ ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ପେଟ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ୟ୍ୟନ୍ତ ପୂର୍ଣ୍ଣ ରହିଥାଏ। ଅଣ୍ଡା ବ୍ରେଡ୍ରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ପ୍ରୋଟିନ୍ ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ମାଂସପେଶୀକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ କାର୍ୟ୍ୟ କରିଥାଏ।

ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ବ୍ରେଡ୍ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣଙ୍କର ଓଜନ ଶୀଘ୍ର ବଢିପାରେ। ଏହାର କାରଣ ହେଉଛି ବ୍ରେଡ୍ ରେ କ୍ୟାଲୋରୀ ଅଧିକ ଥାଏ ଏବଂ ଫାଇବରରେ ବହୁତ କମ୍ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କର ଅମ୍ଳତା ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ ଏବଂ ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କୁ ବ୍ୟଥିତ କରିପାରେ।

କେଉଁ ବ୍ରେଡ୍ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ :
ମଇଦା ବ୍ରେଡ୍ ବଦଳରେ ଆପଣ ଜଳଖିଆ ପାଇଁ ପୁରା ଶସ୍ୟ ବ୍ରେଡ୍ ଖାଇପାରିବେ। କାରଣ ଏହା କ୍ୟାଲୋରୀରେ କମ୍ ଏବଂ ଫାଇବରରେ ଅଧିକ। ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେବଳ ଆପଣଙ୍କ ହଜମ ଭଲ ହୋଇନଥାଏ, ବରଂ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟର ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଦୂର ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ପ୍ରତିଦିନ ଆପଣଙ୍କ ପେଟ ସଫା ରହିଥାଏ। କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଶସ୍ୟ ରୁଟି ଓଜନକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ଖାଇପାରିବେ । ପ୍ରତିଦିନ ୨ ବ୍ରେଡ୍ ଓ ୨ ରୁ ଅଧିକ ଅଣ୍ଡା ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ।